Organisatie

Dijco is een nationaal en internationaal transportbedrijf, gespecialiseerd in de collectie en distributie van verse groenten, fruit en paddenstoelen.

Organisatie

Dijco onderscheidt zich door betrouwbaarheid – afspraak is afspraak – en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

The Greenery is eigenaar van de transportonderneming en maakt voor haar inkomende en uitgaande goederenstromen gebruik van de diensten van Dijco. Daarnaast verzorgt Dijco als retourvracht al tientallen jaren het transport van onder andere voedingsmiddelen van een aantal toonaangevende internationale ondernemingen.

Locatie

In 2004 verliet Dijco de eerste vestigingsplaats op de rand van Schipluiden en Delft en verhuisde naar Bleiswijk dicht bij de veiling in de Klappolder. Activiteiten van The Greenery concentreerden zich met de jaren steeds meer in en rond Barendrecht. Daarom verhuisde Dijco in 2023 nogmaals, naar modern bedrijfspand aan de Koopliedenweg, waardoor Dijco tegenwoordig beschikt over de meest moderne faciliteiten voor zowel wagenpark als medewerkers.

Pal naast het Retail Distributiecentrum van The Greenery heeft het bedrijf een uitstekende uitvalsbasis richting Duitsland. Ook de havens van Rotterdam en Hoek van Holland liggen in de naaste omgeving.

Om de Duitse markt nog accurater te kunnen beleveren, zijn steunpunten opgezet in Venlo en Nieuw-Amsterdam. Hier vinden crossdockactiviteiten plaats om de vrachtwagens met een optimale beladingsgraad te laten rijden.

Egbert van Alphen begon een jaar of twintig geleden bij Dijco.

„Ik ben hier opgegroeid en voel me thuis. Het is fantastisch om aan zo’n bedrijf leiding te mogen geven. We hebben gemotiveerde medewerkers en goed materiaal om mee te werken. Dat biedt ons het ideale uitgangspunt om in deze dynamische sector te zorgen voor de optimale dienstverlening.

De externe factoren – zoals brandstofprijzen en wetgeving – maken het ons soms moeilijk, maar met plezier zoeken we steeds weer een passend antwoord.

Egbert van Alphen
Algemeen Directeur